Blog

Dekorasyonda Püf Noktalar Nelerdir?

Dekorasyonda Püf Noktalar Nelerdir?

Dekorasyondaki püf noktaların başında iç veya dış mekan dekorasyonunda nasıl bir stilin ön plana çıkarılmak istendiğinin önceden belirlenmesi gelir. Eğer modern bir dekorasyon uygulanacak ise seçilmesi gereken mobilya ve aksesuarlar buna göre belirlenmelidir. Endüstriyel veya rustik bir dekorasyon uygulanacak ise seçilecek mobilyalar, aksesuarlar, duvar rengi veya niş eklemleri tamamen değişecektir.

Diğer yandan genel görünüme verilen önemin iç mekanda belirli alanlarda oluşturulacak olan hoş ve dekoratif köşelerde verilmesi gerekir. Şık bir ayna ve salon konsolu ile hazırlanan dekoratif bir köşe salonun havasını bir anda modern bir stile taşır.

Dekorasyonda Mobilya Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Eğer bohem ve rustik bir dekorasyonu salonda uygulamak amaçlanıyorsa masif ahşap mobilyaların, doğal renkli duvarlar ile uyumunun yakalanması doğru olacaktır. Ahşap yemek takımı ve yemek odası konsolları ile birlikte L koltukların birleştirildiği salonlar tercih edilebilir. Özellikle TV üniteleri ayna detaylı ahşap modellerden veya kapak kısmında desen uygulaması ile bir tık daha etnik stile yaklaştırılan modellerden seçilir. Bu konseptte ahşap yemek masası ve TV üniteleri ile yakalanan hava ise yeşil salon bitkileri, hasır veya seramik saksılar ve kum beji, su yeşili duvar rengi ile kullanılır.

Modern bir dekorasyonu iç mekana taşırken geniş yemek masalarına sahip ve beyaz renkli yemek masası takımlarının yanında, yine beyaz renkli TV üniteleri tercih edilir. Beyaz mdf ile hazırlanan mobilya tipleri her zaman salonu daha geniş göstereceğinden, aydınlık havayı yansıtan bir modern dekorasyonun uygulanmasını daha kolay hale getirir. Bu konsepte, şık ve parlak aynalar, cam yüzeyli sehpalar, cam vazolar, rustik ahşap aydınlatma aksesuarları kullanılarak dekorasyonda denge ve zarafet yakalanır.

Rustik ve Endüstriyel Dekorasyon Nasıl Olmalıdır?

Rustik ve endüstriyel dekorasyonda temel olarak şık metal detayları taşıyan masif ahşap mobilyalar ile metal detaylı aydınlatma aksesuarları ön plana alınır. Endüstriyel dekorasyonda özellikle grinin an açık tonlarının veya antrasit’in duvar fonunda kullanımı, mobilyaların çarpıcılığını bir adım öne taşıyacaktır. Metal ızgara detaylı ve metal ayaklı salon konsolları, yemek masaları, orta sehpalar ile masif ahşap duvar rafları bir salonda endüstriyel dekorasyonun vazgeçilmezleri olurlar.

Bu temel mobilyaların yanında seçilmesi gereken aksesuarlar ise hoş soyut yağlı boya tablolar ve siyah metal şamdanlar olarak gösterilebilirler. İç mekan bitkilerinin kullanımı ve zeminde ise ahşap döşemeye yer verilmesi ise hem modern hem de endüstriyel dekorasyonda trend detayları yansıtmaya imkan tanır. Zeminde kullanılacak kahverengi, bordo tonlarında el dokuma bir halı ise ahşap ve siyah metal uyumunun görüntüde öne alınmasını sağlar.

Aydınlık Bir Dekorasyon ve Daha Geniş İç Mekan İçin Uygulamalar

Aydınlık ve daha geniş bir iç mekan için hem kurumsal alanlarda hem de ev dekorasyonunda aynalar oldukça önemli elemanlardır. Aynalar iç mekanın zıt yöndeki yansımasını üstlerine alarak, ortamda üç boyutlu, derinlikli bir efekti yaratırlar. Diğer yandan gün ışığı yansımalarını en iyi şekilde odalara aktarırlar. Bir duvar için tuğla görünümlü strafor uygulaması yanında büyük ahşap aynaların kullanımı, sofistike ve geniş bir alan yaratmak için idealdir.

Modern stili ön plana almak için ise beyaz mobilyalar ve gri trend koltuk takımları ile duvar boyunca ayna montajı veya beyaz ahşap çerçeveli ayna kullanımı tercih edilebilir. Geniş bir görünüm için açık renk duvar boyası ve belirli kolon alanlarında mor, antrasit, lacivert gibi renk uygulamaları yapılarak, çarpıcı bir hava yaratılabilir. Bu alanlarda ise minimal tabloların kullanımı öne alınır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir