Blog

Ofis Mobilyası Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir

Ofis Mobilyası Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir

Ofis mobilyası seçerken dikkat edilecek ilk konu sağlıklı olmasıdır. Mobilyaların özellikle masa başı çalışanlar için sağlıklı şekilde olması gerekir. Omurilik sağlığı, bel sağlığı gibi hususlara dikkat edilmelidir. En çok ofis sandalyesi ve masası, çalışanı sağlıklı tutacak şekilde olmalıdır. Günün en az 7 saatinin geçirildiği ofiste iş durumuna göre mobilya seçimi değişebilir. Ortopedik mobilyalar çalışanların verimini arttırır. Mimar masası, diş hekimi masası ya da muhasebe uzmanı masası birbirinden farklı olacaktır. Bu yüzden ofis mobilyası seçerken yapılacak mesleğe göre seçilmesi gerekir.

Ofis mobilyaları mutlaka fonksiyonel olmalıdır. Ofis içinde dağınıklığı önleyecek kullanışlı dolap ve çekmeceler olması gerekir. Ayrıca masa başı çalışanları için tekerlekli sandalye seçimi de şarttır. Sandalye, masa ve dolapların sağlam olması gerekir. Kaliteli ofis mobilyası seçildiğinde herhangi bir iş kazası yaşama riski azalır.

Ofis Mobilyasında Önemli Faktörler

Herhangi bir ofis düzenli, şık, ferah ve dikkat dağıtmayan şekilde olmalıdır. Bunun için de genellikle ofislerde kalabalık oluşturacak eşya yoğunluğu olmaz. Eğer dosyalar fazlaysa bu dosyaları düzenli ve gizli tutmak için büyük dolaplar gerekir. Ofiste çok fazla ara renkler kullanmamak dikkati iş odaklı tutar. Genellikle siyah, gri, krem rengi, beyaz, kahverengi ve lacivert gibi renkler ofis mobilyasında renk seçimi uygulanan renklerdir. Bu renkler ciddiyeti temsil ettiği için girdiğiniz iş ortamının da ciddi bir ortam olduğu imajını verir.

Ofise gelen misafirlerin olumlu bir izlenim oluşturması için ofiste şıklık yaşamak gerekir. Çoğu ofisin sade ve şık olmasının nedeni budur. Kapıdan içeri giren her misafir burada ciddi bir iş yapıldığını hissetmeli fakat içerideyken kendini uzak hissetmemelidir. Misafirler için rahat koltukların seçilmesi gelen misafirleri konforlu hissettirmek adınadır. Mesleğinizle uyumlu eşyalar kullanmak ofise olan ilgiyi arttırır.

Ofis eşyaları tercih ederken hem göze hitap edecek hem de ergonomik tasarımda olacak ürünler tercih edilmelidir. Sehpa, masa gibi ürünlerde kullanılan ahşap, ofis koltuklarında kullanılacak kumaş cinsi oldukça etkilidir.

Ofiste Renk Seçimi

Ofis eşya tercihiyaparken spor ya da klasik eşyalar tercih edebilirsiniz. Ofis masası, ofis sandalyesi, ofis kütüphanesi, ofis dolapları, ofis koltukları hatta ofis askılıkları dahi bir ofiste dikkatli alınması gereken eşyalardır. Ofiste alanı daraltacak eşyalar kullanmamak adına eşya alırken boyutlarına bakmak gerekir. Küçük bir ofiste geniş eşyalar kullanmak hem misafirleriniz için olumsuz bir görüntü hem de çalışanlar için dar bir çalışma ortamı sağlar. Düzenli ve şık bir ofis ortamı ofise gelen kişilerde kurumsal bir şirket kimliği göstergesidir. Ofiste tercih edilen renkler, desenler ve kumaş çeşitleri birbiriyle uyum içinde olmalıdır. Mesleği yansıtan eşyalar müşterilere ve misafirlere güven verir. Örneğin doktorların sürekli beyaz renk kullanması ortamda hijyen hissi uyandırır ve güven sağlar. Mimarlık yapılan bir ofiste tasarım eşyaların kullanılması mimarın özgünlüğüne işaret eder.

Ofiste kolay kirlenmeyecek, kalıcı leke bırakmayacak ürünler seçmelisiniz. Ofis ortamı çok sık temizlenmediği için kir göstermeyecek eşyalar tercih edilmelidir. Siyah renk çok toz belli etse de açık renkler de çabuk kirlenir. Bu nedenle renk konusunda bilinçli davranmanız gerekir. Ofis çalışanları modern ve hoş eşyalarla çalışmak ister. Modern mobilya çalışanda çalışma isteğini arttırır ve motivasyonu yükseltir.Ofis mobilyası al dediğinizde eski görünümlü eşyalardan kaçınmalısınız. Her zaman ferahlık veren eşyalar almalısınız. Ayrıca çalışma ortamında ışığın doğru kullanılması gerekir. Bunun için de aydınlık veren, karanlık olmayan nesnelerle ofise huzurlu bir ortam enerjisi verebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir