Blog

Ofisleri Modern ve Etkileyici Gösterecek Tasarım Önerileri

Ofisleri Modern ve Etkileyici Gösterecek Tasarım Önerileri

Günün büyük çoğunluğunu iş yaşamına ayırırız. Evlerimiz kadar vakit geçirdiğimiz bir diğer yer ise ofislerimizdir. Tıpkı ev dekorasyonu gibi ofis dekorasyonu da bireyin kişiliğini yansıtmaktadır. Bu sebeple ofisinizi dekore ederken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

İşe Uygunluk

Her işin kendine özgü tarzı ve buna bağlı çalışma alanları vardır. Pek çok meslek çalışma alanı olarak ofis kullanır. Ancak her ofis aynı değildir. Ofis dekorasyonunda en önemli nokta işe uygunluğun belirlenmesidir. Ofisiniz sizin için bir ev kadar konforlu olmalı ancak orada iş yapacağınızı da unutmamalısınız. Müşterilerinizi ofisinizde ağırlayacaksınız ve ofisinizin yapısı sizin hakkında fikir verecek. Bu durumda sizin ve işinizin karakteriyle ofisinizin görüntüsünün paralel olması önemlidir. Nasıl bir iş insanı olduğunuz sorusuyla başlayabilirsiniz. İş dünyasında kendinizi hangi kelimelerle tanımlıyorsunuz? İşte bunlar ofisinizi dekore ederken size yol gösterecek ipuçları olacak.

Alan Planlaması

Her ofis elbette ki aynı boyutta değildir. Çok geniş ofislerin yanındaküçük ofislerde vardır. Ancak ofisinizin küçük olması onu dekore edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Küçük ofisleri daha geniş ve ferah göstermek için yapmanız gereken ilk şey açık renk duvar boyası kullanmaktır. Özellikle doğal tonlar hem ofisi aydınlık göstermekte hem de yarattığı doğal etkiyle ofisteki bütünlüğü tamamlayacaktadır. Fazla çiğ renkler kullanmaktan kaçının. Ofisiniz sizin uzun zaman geçireceğiniz yerlerdir ve görüntünün yanında kullanışlılık yönünden de doğru seçimler gerektirir. Neon renkler ve parlak ışıklar göz yorar ve uzun süreli kullanımda baş ağrısı gibi etkilere sebep olur. Bunun yanında açık tonlar ve sadelik üzerinizde rahatlatıcı bir etki bırakır.

Doğal ışık kullanımı bir diğer temel etmendir. Hem kullanışlılık yönünden hem de dekorasyonu tamamlayıcı etkisi ile önemli bir noktadır. Eğer doğal ışık kullanma imkânınız varsa ofisi buna göre konumlandırmak doğru bir hamle olacaktır. Ancak yeterli doğal ışık imkânı yoksa bunun yerine yapay ışık kaynaklarından destek almak gerekir. Bu durumda ofisiniz için belirlediğiniz konsepte uygun aydınlatma ürünleri ile hem ihtiyacınıza bir çözüm bulmuş olur hem de ofisinizin kişiliğine katkı sağlamış olursunuz.

Mobilyaları seçerken kendi kişiliğinizi yansıtmasının yanı sıra mekâna uygunluğu yönünden de değerlendirmeniz gerekir. Ufak ofislerde sade ve etkileyici mobilya seçimleri ile ofisinize bir karakter katabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken şey neye ihtiyacınız olduğunu tanımlamaktır. Merkezde olacak şey siz misiniz yoksa çoklu bir ortam mı yaratılacak? Bu planlamanın ardından minimum mobilya seçimiyle sade ve modern bir ana görünüm yaratabilirsiniz.

Aksesuar Seçimleri

Ofis mobilyaları ihtiyaç dahilinde seçilse de bir alana asıl karakter kazandıran şey ayrıntılardır. Bu ayrıntıları küçük büyük çeşitli aksesuar kullanarak yaratabilirsiniz. İlk adımda kendinizi tanımlayan kelimeleri seçtiniz, kendi karakterinizi tanımladınız. Ardından ofisinizin görüntüsünü buna paralel olarak çizdiniz. Ana görüntüyü bu kişiliğe uygun mobilyalarla şekillendirdiniz. Şimdi ise bu görüntüyü pekiştirme zamanı. Konseptinize uygun olarak seçtiğiniz ürünleri ofise dengeli bir şekilde yerleştirmelisiniz. Birbirinden bağımsız, karışık renk ve çeşitteki ürünleri kullanmaktan kaçının. Her ürün kendi içinde birbirini tamamlamalıdır. Aksesuarlar ofisin kullanımını engelleyecek ölçüde olmamalı ancak kalabalıkta görünmeyecek kadar da küçük seçilmemelidir.

Özellikle küçük ofisleri daha geniş göstermek için ayna kullanımı doğru bir seçimdir. Alanın boyutuna uygun kullandığınız bir ayna ile modern ve ferah bir görünüm sağlayabilirsiniz. Benzer şekilde derinlikli tablolar hem hoş bir görüntü çizecek hem de ofisinize farklı bir boyut katacaktır. Bu çizdiğiniz görüntüyü modern aksesuarlarla destekleyip etkileyici ofis yaratabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir