Blog

Oda Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler

Oda Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler

Oda dekorasyonunda pratik fikirler, işçilikleri ve tasarımları ile dikkat çeken mobilya ve aksesuar parçalarını en uygun konumlandırarak hayata geçirilir. Bu kapsamda her odada farklı bir hava küçük dokunuşlarla yaratılır. Örneğin ofisinizde yer alan odanıza endüstriyel, masif ahşap ve siyah metalin birleştiği aydınlatmaları kullanıp, masa önüne tekli ve döner antrasit renk berjer modellerini eklemek, havayı bir anda değiştirir. Birden farklı diğer uygulama şekillerini ise alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Yemek Odası Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler

Yemek odanız Endüstriyel, modern, rustik, İskandinav veya klasik stilde bir dekorasyon ile hazırlanmış olabilir. Dekorasyon tipi ne olursa olsun odanızda pratik bir fikri uygulayarak gün ışığından daha fazla yararlanabilir, iç mekanı daha geniş gösterirken, doğal gün ışığının yansımalarını yemek odanıza taşıyarak, aksesuarlar üzerinde doğal parlaklığı elde edebilirsiniz. Bu pratik uygulama için kullanacağımız temel öğeler ise endüstriyel tasarıma sahip aynalar ve modern tasarımlı, ayna kapaklı yemek odası konsolları olacaktır.

Pratik uygulama için özellikle yemek odası duvarlarınızda antresit ve beyaz renklerini birlikte kullanıyorsanız, beyaz duvar boyasının yer aldığı alana konumlandırma yapmayı tercih etmelisiniz. Bu görünümde dengeyi sunacaktır. Beyaz duvar alanının önüne kapakları ayna detaylı, beyaz renkli veya açık gri masif ahşaptan tasarlanmış bir yemek takımı konsolu yerleştirip, üst bölümüne iki adet dikey dikdörtgen formlu aynayı duvara montaj ile konumlandırabilirsiniz. Hatta imkanınız varsa bu konumlandırmayı pencereye en yakın duvar bölümünde gerçekleştirmeniz daha avantajlı olacaktır. Bu pratik dekorasyon uygulaması ile odaya gelen günışığının ayna etkisi ile odayı daha aydınlık, ferah göstermesini sağlarken, aynaya yansıyan odanın diğer tarafına ait görüntü sayesinde derinlik hissini yakalarsınız.

Salonlar İçin Pratik Fikirler

Artık salonunuz dekorasyon gündemine daha uygun yapıya kavuşturmak istiyor, ancak köklü bir değişim yapmaya vakit bulamıyorsanız pratik fikirler ve küçük dokunuşlar ile salondaki dekorasyon havasını bir anda değiştirebilirsiniz. Eğer salonunuzda sade bir koltuk takımı ve TV ünitesi birleşimi varsa hemen duvar dekoruna yönelerek, dekorasyona çarpıcı detaylar ekleyebilirsiniz.

Trend detayları duvarlara aktarmak için yapacağımız ilk iş doğal ve estetik görünümleri ile öne çıkan masif ahşap rafları edinmek. Bu raflar ile duvarda şık bir kitaplık veya bitkileri yerleştirmek için merdiven model dikkat çekici bir alan yaratılır. Masif rafları renk tonu tercihlerine bağlı olarak, meşe, kayın, çam, ladin, Itoko veya ceviz olarak seçebilirsiniz. En ölçülerinin ise bir kitabı yerleştirebilecek santim değerine sahip olmasına dikkat etmek gerekir. Daha sonra masif raflar alt alta 4 sıra olacak şekilde ya da merdiven diziliminde 4 çapraz sıra olacak şekilde monte edilir. Rafların hemen yanına zemine ise hasır kumaş kaplı bir saksı içinde yeşil salon bitkisi ve rafların hemen önüne ise yine hasır örgülü oval bir halı kullanılır. İşte bu şık alan salonunuza bohem ve İskandinav bir dekor stilini kazandıracak.

Yatak Odaları İçin Pratik Bir Dekorasyon Fikri

Yatak odanız evde başarılı bir dekorasyonu uygulamak için geride bırakarak unuttuğunuz değil, önem verdiğiniz bir alan halini almalıdır. Onu daha konforlu ve modern bir görünüme ulaştırmak için ise okuma ve dinlenme alanı yaratarak, gün içinde de vakit geçirmek isteyeceğiniz özel bir alan haline getirebilirsiniz.

Bunun için yatak odası penceresinin hemen önüne cam yüzeyli ve parlak gümüş metal iskelet ayaklı zigon sehpa ile birlikte, antik bir bench ekleyebilirsiniz. Bench üzerinde ise turkuaz, beyaz ve su yeşilinden oluşan ipek ve ya saten kumaşlı şık, minimal yastıkları kullanabilir, bu alanda tazeleyici bir görünüm yakalarsınız. Odanız artık sıradanlıktan kurtulurken, sizin için de sabahları kahvenizi yudumlayabilecek bir alan oluşmuş olacak.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir