Blog

Benchli Yemek Masası Takımları Salonlarda Nasıl Dekore Edilir?

Bench, çeşitli kullanım alanlarına olanak tanıyan bir mobilyadır. Fakat genellikle yemek alanlarında tercih ederiz. Yemek masasının konumlandırıldığı alan darsa, rahat ve şık bir ortam yaratması amacı ile benchli yemek masası takımları kullanılabilir.

Benchler ekstra sandalye gerektirmeden, ortalama üç kişinin daha oturabilmesini sağlarlar. Aile yemekleri için uygun olmaları gibi bir avantaj söz konusudur. Ayrıca yemek yerken konforlarına düşkün ve yemek masasında uzun zaman geçiren kimselerin de kullanabileceği ürünlerdir. Tekli bench seçmek ve onu masaya uydurmak zahmetli görülebilir. Bu sebeple, benchli yemek masası takımları kullanmanızı tavsiye ederiz. Yemek odanızın veya salonunuzun ağırlıklı renk tonuna ve dokularına bakarak fikir yürütebilirsiniz.

benchli yemek masası takımları

Benchli Yemek Masası Takımları Kullanımı İçin Tüyolar

  • Salonunuzda, açık kahve bir koltuk takımı, ahşap bir kitaplık ve koyu kahve bir halı tarzı ürünler yer alıyor olabilir. Öyleyse ahşabın ve kahverengi tonlarının birleştiği, benchli yemek masası takımları üzerinde düşünebilirsiniz.
  • Salonunuzda siyah ya da beyaz tonları ve düz dokular hakimse, benchli takımınızda bu doğrultuda seçilmelidir. Düz ve siyah beyaz dengesine sahip parçalardan oluşması yararınızadır.
  • Salonunuzda beyaz, siyah gibi renklerde bir ayna bulunuyor olabilir. Bu gibi durumlarda, masasının ayaklarında ayna parçaları bulunan ve aynalı dolaba sahip olan bir tasarım işinizi görebilir.
  • Eğer isterseniz, benchi sofradan ayırıp, salonun içinde başka bir köşeye konumlandırmayı da tercih edebilirsiniz.

Tasarımların Özel Detayları

Sandalyeler ve benchler rahatlığınızı sağlamak için kaliteli, yumuşak kumaşlarla çevrelenmiştir. Benchlerin kısa kenarları, dar tasarlanmıştır. Bunun sebebi, bu tarz tasarımların kullanımı kolaylaştırmasıdır. Kısa kenar geniş olarak tasarlandığı zaman; masanın etrafında gelişecek giriş çıkış hareketini kısıtlayacaktır. Dolayısıyla yemek esnasında tüm ihtiyaçları karşılamak; benchin kenarında oturan insanların sorumluluğu olacaktır. Eğer iş bölümü sizin için önemli ise bu durum sorun olacaktır. Benchli yemek masası takımları  herkesin rahatça hareket edebilmesi amacıyla bu şekilde üretildi. Geniş benchlerde oturacak alan daha fazladır. Bu dar benchlerin sınırlı sayıdaki dezavantajlarından biridir. Aynı zamanda, benchlerin dar olmaları alandan tasarruf yapmada da önemlidir. Çok büyük ürünlerin tasarlanmamasının bir nedeni de budur.

 

Bench Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Detay

Benchli yemek masası takımları arasından seçim yaparken, atlamamanız gereken bir şey vardır. Benchte otururken, sırtınızı arkanıza yaslama şansınızın olmadığını düşünmeniz gerekir. Bu sizi rahatsız edecekse benchsiz seçeneklerimizi değerlendirmeniz sizin için daha uygundur. Çünkü çözüm olarak, benchlerin üstüne yastık yerleştirmek gibi yollar denemeniz faydalı olmayacaktır. Üstelik benchli yemek masası takımları, yastık, kırlent gibi eklentilerle tüm zarafetlerini kaybeder. Yemek masanızın ve salonunuzun havasını bozmamak adına böyle yöntemlerden kaçınmanızı öneririz. Bu denli sade modellerin, kalabalıklaştırılması genel atmosferde de göze batacaktır.

Benchli Bir Yemek Masasına Ne Dersiniz?

Salonunuz dar mı? Ya da minimalist bir atmosfer yaratmak sizin için çok mu önemli? O halde benchli yemek takımları tam da size göre. Salonunuzda, dinginlik ve huzur içinde yemek yiyebileceğiniz bir köşe yaratmak sizin elinizde. Abartıdan uzak bir sunum önemlidir. Yediğiniz her yemeğin size kendinizi yenilenmiş ve dinlenmiş hissettirmesini sağlar. Yoğun bir günün ardından, akşam yemeğini yediğiniz o anı düşünün. Keyif verici değil mi? Benchli yemek masası takımları sayesinde daha da keyifli bir hal alabilir. Yemek köşesinin bu kadar az yer kaplaması, temizlik açısından da avantajlı olmanıza olanak tanır. Takımlarımız, her yönden rahatlamanıza uygun tasarımlardır. Dilerseniz benchli yemek takımları ile tüm bu imkanları kucaklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir