Blog

Portmanto Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Portmanto Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Portmanto seçimi hem dekoratif hem de işlevsel amaçlar için dikkatli yapılması gereken bir konuyu oluşturuyor. Dekorasyon ve işlevsel amaçlar için her yaşam alanının vazgeçilmezleri arasında bulunan portmanto seçerken dikkat edilecekler sayesinde kolay bir şekilde ihtiyacınızı doğru karşılayacak olan portmantoyu seçebilirsiniz.

Antre ve Hol Büyüklüğüne Dikkat Edilmeli ?

Portmanto seçmek için öncelikle sahip olunan alanın verimli bir şekilde kullanılmasına dikkat etmektir. Portmanto çeşitleri farklılık gösterdikleri için seçiminde ilk nokta yaşam alanının en güzel şekilde tamamlanacağı ve yansıtılmasını sağlayacak bir tercihte bulunabilmektir. Büyük olan antreye küçük bir portmanto koymak kötü bir görünüm oluşturacağı için portmanto seçiminde büyüklük oranları göz önünde tutulmalıdır. Aynı şekilde küçük bir antreye de büyük portmanto koymak yine kötü bir görünüm yaratacak ve yaşam alanının kısıtlanmasına da neden olacaktır. Bu bakımdan portmanto seçimi öncesinde antrenin ya da holün ölçülerinin mutlaka elde edilmesi gerekir. Bu ölçüler kapsamında portmanto satın alınmalı ve tasarlanmalıdır. Başka bir deyişle portmantonun görünümünden önce boyutları göz önünde tutulmalıdır.

Küçük Alanlarda Portmanto Kullanımı Nasıl Olur?

Küçük alanlarda portmanto kullanımı için sürgülü kapı portmantoların tercih edilmesi yararlı olacak. Bu bakımdan alandan tasarruf etme imkânı da bulunacaktır. Antre ya da holün ferah ve geniş görünmesi için portmantonun kapağı tamamen aynalı da olabilir. Bunun yanında küçük antre ve holler için farklı bir seçenek de duvara gömmeli portmanto çeşitleri olmaktadır. İşlevsel ve şık olan duvara gömmeli portmantolar alanlarınızın daha verimli bir şekilde değerlendirilmesine de yardımcı olacaktır. Aynı zamanda küçük antre ve holler için önemli bir diğer alternatif ise dilsiz uşak ismi verilen yarı portmantolar da kullanılabilmektedir.

Büyük Alanlarda Portmanto Kullanımı Nasıl Olur?

Büyük alanlarda portmanto kullanımı alanı tamamlayacak şekilde portmanto modelleri seçilmesi gerekir. Alan sıkıntısının yaşanmadığı alanlarda büyük antreler için portmanto seçimi çok daha kolay olmaktadır. Fakat alan ne kadar büyük olursa olsun yine de portmantonun alanı kapatmayacak şekilde tercih edilmesi önemlidir. Büyük alanlar için çekmece, askılık ve depolama alanı fazla olan portmantolar daha işlevsel bir kullanım sunarlar. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yaşam alanının genel tarzınızı yansıtacak ve tamamlayacak bir portmantonun seçilmesidir.

Ev Tarzı Göz Önünde Tutulmalıdır

Portmanto özellikle hemen girişte göze çarpan bir mobilya olduğundan ev tarzına göre portmanto seçimi büyük önem taşıyor. Alınmak istenen portmantonun evin dekorasyonuna uyum göstermesi gerekmektedir. Genelde modern ve klasik olmak üzere iki tür ana portmanto modeli bulunmaktadır. Bu ana ayrımın içinde ise çok fazla tasarım seçeneği bulunmaktadır. Modern bir şekilde dekore edilmiş alanlar için modern portmanto modelleri seçilmeli klasik yapıdaki alanlar için ise klasik olan modellerin tercih edilmesine dikkat edilmelidir. Özellikle duvar rengi, etraftaki diğer mobilyalar ve genel görünüm ile portmantonun uyumlu olması gerekir, aksi halde estetik açıdan kötü bir görünüm yaratacaktır.

İhtiyacı Doğru Şekilde Karşılayacağı Belirlenmelidir

Portmanto askılık, çekmece ve depolama alanı olarak büyük olabilmektedir. Ancak alanınız yeterli olsa bile ihtiyaçtan daha fazlasını tercih etmeniz doğru olmayacaktır. Bu durumda portmanto gereksiz yere yer kaplayacak ve aynı zamanda alanın daha rahat kullanılmasını önleyecek, ferah bir görünümün de önüne geçecektir. Portmanto ihtiyacınızın ne kadar olduğunu önceden hesaplayarak yaşam alanınız için en doğru ölçülerde olan seçimi yapabilirsiniz. Örneğin 4 kişilik bir aile temel alındığında orta büyüklükte olan ve 2 kapıya sahip olan portmanto modelleri uygun olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir