Blog

Yatak Odası Takımları Yenilikçi Tasarımları İle Sizi Büyüleyecek

Yatak odası takımları, bir evin belki de en özen gösterilmesi gereken parçalarıdır. Evi yuva yapan şey, bir odasında yatak bulunmasıdır. Bu açıdan bakıldığında, yatağın niteliği de önem taşır. Mobilya bir sanattır. Modern tasarımların sihirli dokunuşları içinize işleyecek.

Günümüzün yalın zevkleri; çağdaş tasarımlar aracılığı ile estetikle dans ediyor. Renk ve malzeme uyumu çerçevesinin içinde kaldık. Ancak yaratıcılık konusunda çerçevenin dışına çıktık. Konu yatak odası takımları iken tek bir kalıba bağlı kalmadık. Kendi kalıplarımızı ürettik. Söz konusu yatak olunca, tarih boyu kalıplar tekrar tekrar yıkılmıştı zaten.

Yatak odası takımları

Yatağın Doğuşu

Haydi gelin biraz yatak kültürünün tarihini inceleyelim. Bilinen ilk yatak, neolitik dönemde Güney Afrika’da yapıldı. Malzeme olarak, sazlıkların üzerine konulmuş yapraklar ve otlar kullanıldı. Daha sonraki döneme ait olarak ise çim yatak kavramından söz edilir. Bu yatağın örneği, İspanya sınırlarında bulundu. Ardından rahatlık bakımından daha ayrıcalıklı bir yatak keşfedildi.  Bunun yanı sıra, bilinen ilk yataktan bin yıl kadar sonra üretildiği saptandı. Bitki liflerinden yapılan bu yatak Amerika’nın Teksas eyaletinde bulundu. Bu keşifleri, taş yataklar, yüksek boyu ile dikkat çeken antik mısır yatakları takip etti. İlerleyen süreçlerde, Romalılar Mısırlılardan da konforlu yataklar tasarlandı. Ayrıca Romalılar, kuş tüyü gibi malzemeler kullanarak yatağı ilk defa konforlu hale getiren topluluktur.

Yatağın Yükselişi ve Yatak Odalarının Miladı

Ortaçağ döneminde nihayet yatak, insanların hayatlarında iyiden iyiye yer edinmeye başladı. Hatta biraz fazla yer edindi. Öyle ki o dönemde bir yatağın, cibinlikli, oymalı ve gösterişli olması sahibinin sosyal statüsünü gösterebiliyordu. Böylelikle yatak, lüks ve özenilen bir kavram olmaya başladı. 17. yüzyıla gelindiğinde. Avrupa’daki konut yapılarının değişmesi beraberinde mahremiyet ihtiyacını doğurdu. Buna bağlı olarak ilk kez gerçek anlamda yatak odaları tasarlandı. Başta odadan odaya geçiş durumu söz konusu iken sonradan odaların kapısı koridora açılmaya başladı. Bu noktada, modern tasarlanan yatak odası takımları üretilene kadar nasıl değişimlerden geçildiğini görebilirsiniz.

Günümüze Dönüş

Günümüzde, değişen dünya ve artan kentleşme, bireysel alan arzusunun daha da yoğunlaşmasını sağlıyor. Yatak odasının ferah, göz yormayan, huzur verici niteliklere sahip olması önemlidir. Gün içinde zaten koşuşturmaca hâkim. İnsanlar daima bir yerlere yetişmek zorunda. Odanız, mola yeriniz olsun. Yatak takımları sizi gündelik hayatın tüm stresinden uzaklaştırabilsin. Bütün bunları amaçlayarak, ‘Duru güzelliği nasıl elde edebiliriz?’ diye düşünebilirsiniz.

Bunun için beyaz renk tasarımlar ağırlıklı olarak dekorasyon oluşturabilirsiniz. Beyaz, saflığın ve temizliğin rengidir. Soğukkanlılığı, asaleti, masumiyeti temsil eder. Huzur ve güven duygusunu aşılar. Yatak odası takımları içinde aynalı dolaplar odaya ferahlık verir. Bunun yanı sıra dolaplara dikey çizgiler şeklinde eklenen ayna parçaları da ayrı bir şıklığa sahiptir. Dikey çizgi hayat ve canlılık hissiyatı yaratır.

Seçim yaparken ahşap malzemeden imal edilen modelleri tercih edebilirsiniz. Ahşap, rahatlatıcı ve özgüven yükseltici bir etki bırakır. Pozitif ve olumlu düşüncelere yönlendirir. Kalp ritmini düzenler.  Konsantrasyonu arttırır ve stresi azaltır. Bu dinlendirici etkileri bozmamak adına, yatak odası takımları en çok iki renkten oluşuyor.

Kişisel Zevklerinizi Göz Önünde Bulundurun

Seçiminizi yaparken, kendinizi en rahat hissedeceğiniz odayı düşünün… Psikolojik ve fizyolojik faktörleri göz önünde bulundurarak yenilik dolu üretilen tasarımlar evinizin zarafetini katlayacak. Sizler yatak odası takımları içinden, dilediğinizi tercih ederken, geçmişi de göz önünde bulundurun. Yataklar ve yatak odaları köklü bir geçmişin ürünüdür. Siz de kendi geçmişinizin izini sürün. Modern yatak arası takımları arasından hangisinde kendinizi daha rahat hissedersiniz? Bu sorunun cevabı sizi kendiniz için en doğru modeli seçmeye yönlendirecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir